TUTU INVITES

Fakkeltheater vzw en Herman Van Hove

Standaard tarief: €20,00

Bij meerdere tarieven. Hoe je kaartsoort veranderen? Klik hier
Ik heb een actiecode. En nu? Klik hier
Minder mobiel/rolstoelgebruiker? Klik hier
----------

Twintig jaar geleden.
Een verlegen Zuid-Afrikaanse jongedame zingt voor het eerst op mijn theaterzoldertje, ‘ontdekker’ Jack van Poll vaderlijk aan de vleugel.
Vandaag is Tutu Puoane one of the most exciting voices in the international jazzscene. Veel meer dan dat. Een volkomen unieke Tutu-mix van Afrikaanse, Europese en Amerikaanse tradities.

Van Jack&Jazz naar Tutu invites
Vijf seizoenen lang beleefden we in het Theatercafé hemelse avonden met de onvergetelijke jazzpianist Jack van Poll. Jack, immens populaire mensenvriend, slaagde er in de grootsten uit de nationale en internationale jazzscene naar ons Theatercafé te loodsen. Bert Joris, Philip Catherine, Dena DeRose, Dado Moroni, Hein van de Geyn, Dré Pallemaerts, Janos Bruneel, om er een handvol uit een lange reeks te noemen.

Legendarisch blijft Onder Jacks Vleugels. We schoven twee vleugels tegen elkaar en het feest kon beginnen. Duet en duel met Jef Neve, Ewout Pierreux, Bart Van Caenegem, Nathalie Loriers, Dado Moroni, Bram De Looze, Stijn Wauters, Alano Gruarin & co.

Mei 2015 namen we met de tachtigjarige Jack van Poll afscheid van Jack&Jazz. Het was mooi geweest.

Het wordt weer mooi. Niemand kan beter het muzikale erfgoed van Jack weer tot leven brengen dan zijn Zuid-Afrikaanse ontdekking en jazzdochter Tutu Puoane.
TUTU INVITES is een hommage aan Jack van Poll waarmee het voor Tutu allemaal begon.
Voor mij ook.
Herman Van Hove

“Music was my first love and it will be my last”.
“Music of the future and music of the
past. To live without my music,
would be impossible to do. In
this world of troubles, my music
pulls me through”

Woorden van John Miles waarin ik en zovelen van jullie zich herkennen. Ik nodig jullie uit om our first en last love samen te vieren in ons Theatercafé.

Welkom,
Tutu Puoane, for the love of music

2 - STANDARD TIME met Ewout Pierreux, Carlo Nardozza, Tim Finoulst & Tutu Puoane.

TUTU 2

Maandag 4 maart 2024 om 20u00

Een pianist en een gitarist die elkaar heel goed begrijpen, een trompettist die altijd swingt en een verzameling prachtige songs waar Tutu mee opgroeide door de versies die ze hoorde van Nathalie Cole, Betty Carter en Sarah Vaughan. Na op 5 februari een eerste concertavond met trompet en ritmesectie, nu een intieme tweede met trompet en veel harmonie. En met Tutu terug naar de klank van haar kinderjaren

3 - JONI MITCHELL NEVER LIES Met Clemens van der Feen, Jesse Van Ruller & Tutu Puoane

TUTU 3

Maandag 8 april 2024 om 20u00

De muziek van Joni Mitchell verbindt jazzmuzikanten altijd, waar ze elkaar ook  ontmoeten. En dat is wat Tutu in het Theatercafé zal doen met twee van haar favoriete Nederlandse muzikanten: op bas Clemens van der Feen en op gitaar Jesse Van Ruller: verbinding. Tutu covert de liedjes van Joni niet. Ze maakt ze zich eigen door haar onvergelijkbare timbre en frasering en ze voegt er een uniek Afrikaans tintje aan toe.

Het resultaat is een hoogst intuïtieve muzikale reis door een intens mooi repertoire. ‘Big Yellow Taxi’, ‘My Old Man’, ‘Hejira’, ‘Both Sides Now’ en nog veel meer, herkenbaar gezongen en gespeeld maar toch alsof je ze nog nooit hebt gehoord.

TUTU INVITES
04 03 2024 > 08 04 2024

Theatercafé, Hoogstraat 12

Theatercafé, Hoogstraat 12
Standaardprijs €20
04 03 2024 - 20:00
08 04 2024 - 20:00