PASSIEMAANDAG

Een maandelijkse literaire revue over passie.

Maandag is Passiedag.

Wat je ’s maandags vanuit het hart en bezield doet, staat voor passie. Gedurende het weekend is het gemakkelijk om iets begerig te doen, de rest van de week valt dat ook best mee, dan is de kop eraf en ligt de aankomst in het verschiet, maar maandag is scherprechter. Dan demarreer je of verdrink je in het peloton. En passie rijdt geen tweede prijzen, passie doet de kop!

Geen ‘Blue Monday’ of ‘I don’t like Mondays’ meer dankzij de maandelijkse Passiemaandagen in het Fakkeltheater, een begrip in het Vlaamse theaterlandschap. Het zet als partnertheater zijn deuren open voor wat een begrip in het begrip zal worden; de Passiemaandag. Een initiatief van auteur, componist, performer Rudolf Hecke.

Rudolf staat voor passie, al 40 jaar gaat ze hem voor; platen en optredens als bezieler van Company of State, God=doG, Pop in Wonderland, The Incredible Time Machine, De Havilland, als schrijver geprezen om zijn trilogie over Serge Gainsbourg (uitgeverij EPO), de eerste Nederlandstalige auteur van wie in Frankrijk een boek over Gainsbourg verscheen (Éditions Grémèse Paris) en dankzij zijn recente boek ‘Passie, het verschil tussen leven en bestaan’ (uitgeverij Ertsberg) fileerder van het fenomeen passie. Maandelijks publiceert Knack.be een passiegesprek van Rudolf met een gedreven bekende Vlaming, o.a. Dirk De Wachter, Conner Rousseau, Elise Caluwaerts en Johan Braeckman kwamen aan de beurt en nu is er passie live on stage, de eerste echte passierevue.

Een avond gevuld met kunsten en gedrevenheid, herkenning en inspiratie, ontroering en humor. En verzet, op de barricaden tegen onverschilligheid en middelmaat. En actueel want passie is altijd van nu.

Op het programma: Rudolf is een begenadigd verteller en heeft het over passie in eigen nest, zijn literaire gasten lezen voor uit eigen werk of doen daar iets bijzonder mee, er is livemuziek van het hemelse De Havilland en een sofagesprek over passie met een exquise gast. Dat zijn de hoofdingrediënten, ze worden gekruid met verrassingen.

Het programma van de eerste drie afleveringen:

Passiemaandag 1  (9 oktober 2023):

Koen Fillet & Sven Speybrouck (Interne Keuken Radio 1)
Delphine Lecompte
Herman Brusselmans
De Havilland
Rudolf Hecke

Passiemaandag 2 (13 november 2023):

Bart Van Loo
Maud Vanhauwaert
Herman Brusselmans
De Havilland
Rudolf Hecke

Passiemaandag 3 (11 december 2023):

Filip Jordens
Nele van den Broeck

Herman Brusselmans
De Havilland
Rudolf Hecke

PASSIEMAANDAG
09 10 2023 > 11 12 2023

Theatercafé, Hoogstraat 12

Theatercafé, Hoogstraat 12
Standaardprijs €24
09 10 2023 - 20:00
13 11 2023 - 20:00
11 12 2023 - 20:00