NEKKA INTIEM 2022 2023

Fakkeltheater vzw, Herman Van Hove en Koen Huygebaert.

Zingen in het Nederlands. De rode draad van de vierde jaargang Nekka Intiem, onze reeks maandagavonden in het Theatercafé.

NEKKA INTIEM serveert je een eigenzinnige maar vooral kunstzinnige selectie artiesten. Liefdevol voor jullie gekozen door Koen Huygebaert.
Kleinkunstexpert pur sang Koen organiseert met zijn Nekkakompanen al meer dan vijfentwintig jaar NekkaNachten allerhand.

We presenteren acht avonden met artiesten die er bewust voor kiezen om in hun moedertaal te zingen, hun emoties uit te drukken, jullie te doen lachen en huilen. En meezingen. De ene artiest al wat bekender dan de andere, het ene lied al wat vertrouwder dan het andere, het ene genre al wat toegankelijker dan het andere. Maar alles in de mooie taal die ons Nederlands is en puttend uit een ongelooflijk mooi en rijk repertoire. Kom genieten, luisteren, meezingen.

nekka

NEKKA INTIEM 3 - EEN STEM, EEN GITAAR, EEN MAND VOL LIEDJES Met Stephanie Struijk

STEPHANIE STRUIJK

De Nederlandse singer-songwriter Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in pakkende liedjes. Haar stem en haar gitaarspel tillen de miniatuurtjes naar een hoger
universum.

Stephanie: ‘’De muziek heeft me op veel plekken
ver van huis gebracht en me veel mooie verhalen en ervaringen opgeleverd. Eén van die ervaringen is dat je niet ver van huis hoeft te gaan om bijzondere mensen te  ontmoeten en verhalen te horen. Ik kijk daarom erg uit om in België op avontuur te gaan en mijn liedjes te laten horen.”

Maandag 28 november 2022 om 20u00

NEKKA INTIEM 4 - AFRIVLAAMS Met Stefan Dixon en Klaas Delrue

Nekka 4

Een muzikale reis van Kaapstad naar Brussel en hopelijk ook weer terug. Zo kun je deze voorstelling het best samenvatten. Denk aan ‘De Zotte Morgen’ in het Afrivlaams maar ook aan ‘Lisa se Klavier’ van Koos Kombuis. Denk aan Rozane in het Afrivlaams maar ook aan ‘Bitterfontein’ van Piet Botha.

Reken daarbij de intieme bezetting, een aantal sappige reisverhalen en een gezonde dosis humor en zelfrelativering bij beide heren en je krijgt een wonderlijke muzikale reis waarbij Klaas en Stefan hun Vlaamse én Zuid-Afrikaanse helden heren en hun grote liefde voor het Afrikaans als muziektaal in de verf zetten.

Maandag 23 januari 2023 om 20u00

NEKKA INTIEM 5 - TIEN JAAR STOOMBOOT Met Stoomboot

Nekka 5

Een kruising tussen de kleine prins en een doe-het-zelfzaak, zo omschrijft Belpop-expert Jan Delvaux het fenomeen Stoomboot. Met een zachte stem en een gitaar vertelt Niels ‘Stoomboot’ Boutsen in alle eenvoud de verhalen die door zijn hoofd varen. En dat al tien jaar. Tijd voor een gepast feest.

Na vier platen, een MIAnominatie, samenwerking met Kommil Foo en Raymond Van Het Groenewoud, uitstapjes naar de wondere wereld van de jazz, podcasts en het Franse chanson, keert Stoomboot terug naar zijn essentie: een stem, een gitaar en een hoop verhalen.

Maandag 27 februari 2023 om 20u00

NEKKA INTIEM 6 - DOORGAAN Met Mira

NEKKA 6

Mira. Voer voor liefhebbers van goudeerlijke, spitsvondige pop. Sinds haar debuut in 2006 met ‘In De Daluren’ staat Mira garant voor gevatte, melodieuze liedjes vol zelfrelativering en rake observaties. Van haar klassieker ‘In De Fleur’ tot haar recente plaat ‘Heilig Hart’ blijft Mira trouw aan haar roots als chansonnière maar staat ze tegelijk met twee voeten stevig in deze tijd.

Liedjes met een eigen smoel, teksten met de vinger aan de pols. Over doorgaan, ook al zijn we op. Over alles willen bijhouden. Over vrienden die vreemden worden. Over dat het hier niet op punten staat.

Maandag 27 maart 2023 om 20u00

NEKKA INTIEM 7 - DE TIENDAAGSE VAN WIGBERT Met Wigbert

NEKKA 7

Al ruim drie decennia schrijft Wigbert knappe liedjes in het Nederlands, gevat in zes fraaie albums. Zijn liedjes zoeken steeds de juiste toon en eenmaal die gevonden, groeien ze uit tot geduldig geslepen juweeltjes vol liefde voor ritme en klanken, het menselijke zoeken, dwalen en vinden, met zachte taal en humor, ontroerend en herkenbaar.

Nu worden die teksten gebundeld in een Liedboek, aangevuld met nieuw en niet verschenen materiaal. Om dit te vieren en mee te beleven toert hij tien dagen na elkaar het land rond in theaters en sfeervolle muziekhuizen vol verwelkomende gastvrijheid.

Maandag 8 mei 2023 om 20u00

NEKKA INTIEM 8 - MOEDERLAND Met Little Kim

NEKKA 8

Kimberly Claeys, bekend als frontvrouw bij Kadril en als backing vocaliste bij Guido Belcanto, strekt haar eigen vleugels uit. November 2022 brengt ze onder haar artiestennaam Little Kim haar eerste soloplaat ‘Moederland’ uit. Country, folk, roots, americana… noem het misschien ‘Flandricana’. Country geboetseerd uit Vlaamse klei.

Nederlandstalige liedjes geschreven en geïnterpreteerd door Guido Belcanto, Bruno Deneckere en Lieven Tavernier. Litte Kim treedt aan met Bruno Deneckere, zang & gitaar en Bart Vervaeck, pedalsteel en gitaar.

Maandag 29 mei 2023 om 20u00

Tickets: € 19,00

Vijfrittenkaart: € 85,00 (5 optredens naar uw keuze)
 

Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten.
Vijfrittenkaarten: enkel te verkrijgen via de Ticketshop (Hoogstraat 12 Antwerpen) of op 070 246 036

nekke intiem
23 01 2023 > 29 05 2023

Theatercafe

Theatercafe - Hoogstraat 12
Standaardprijs €19
23 01 2023 - 20:00
27 02 2023 - 20:00
27 03 2023 - 20:00
08 05 2023 - 20:00
29 05 2023 - 20:00