NEKKA INTIEM 2022 2023

Fakkeltheater vzw, Herman Van Hove en Koen Huygebaert.

Zingen in het Nederlands. De rode draad van de vierde jaargang Nekka Intiem, onze reeks maandagavonden in het Theatercafé.

NEKKA INTIEM serveert je een eigenzinnige maar vooral kunstzinnige selectie artiesten. Liefdevol voor jullie gekozen door Koen Huygebaert.
Kleinkunstexpert pur sang Koen organiseert met zijn Nekkakompanen al meer dan vijfentwintig jaar NekkaNachten allerhand.

We presenteren acht avonden met artiesten die er bewust voor kiezen om in hun moedertaal te zingen, hun emoties uit te drukken, jullie te doen lachen en huilen. En meezingen. De ene artiest al wat bekender dan de andere, het ene lied al wat vertrouwder dan het andere, het ene genre al wat toegankelijker dan het andere. Maar alles in de mooie taal die ons Nederlands is en puttend uit een ongelooflijk mooi en rijk repertoire. Kom genieten, luisteren, meezingen.

nekka

NEKKA INTIEM 7 - DE TIENDAAGSE VAN WIGBERT Met Wigbert

NEKKA 7

Al ruim drie decennia schrijft Wigbert knappe liedjes in het Nederlands, gevat in zes fraaie albums. Zijn liedjes zoeken steeds de juiste toon en eenmaal die gevonden, groeien ze uit tot geduldig geslepen juweeltjes vol liefde voor ritme en klanken, het menselijke zoeken, dwalen en vinden, met zachte taal en humor, ontroerend en herkenbaar.

Nu worden die teksten gebundeld in een Liedboek, aangevuld met nieuw en niet verschenen materiaal. Om dit te vieren en mee te beleven toert hij tien dagen na elkaar het land rond in theaters en sfeervolle muziekhuizen vol verwelkomende gastvrijheid.

Maandag 8 mei 2023 om 20u00

NEKKA INTIEM 8 - MOEDERLAND Met Little Kim

NEKKA 8

Kimberly Claeys, bekend als frontvrouw bij Kadril en als backing vocaliste bij Guido Belcanto, strekt haar eigen vleugels uit. November 2022 brengt ze onder haar artiestennaam Little Kim haar eerste soloplaat ‘Moederland’ uit. Country, folk, roots, americana… noem het misschien ‘Flandricana’. Country geboetseerd uit Vlaamse klei.

Nederlandstalige liedjes geschreven en geïnterpreteerd door Guido Belcanto, Bruno Deneckere en Lieven Tavernier. Litte Kim treedt aan met Bruno Deneckere, zang & gitaar en Bart Vervaeck, pedalsteel en gitaar.

Maandag 29 mei 2023 om 20u00

NEKKA 7
08 05 2023 > 29 05 2023

Theatercafe

Theatercafe - Hoogstraat 12
Standaardprijs €19
08 05 2023 - 20:00
29 05 2023 - 20:00