CHANSONS CHARMANTES 2022 2023

Fakkeltheater vzw en Herman Van Hove

65 jaar + 1

Oktober 2021 vierde het Fakkeltheater zijn 65e verjaardag. De geplande festiviteiten werden weggespoeld door de covid-tsunami. Niet langer getreurd. We zetten een extra kaarsje op de Fakkeltaart en starten onze nieuwe reeks CHANSONS CHARMANTES met 65 jaar + 1 con brio en con rock’n roll op gang getrokken door Fakkelpatron Sam Verhoeven. Het spetterende startschot voor onze nieuwe reeks van acht charmante avonden. Vijf vertrouwde namen die jullie keer op keer weer willen horen. Maar we verwelkomen ook drie nieuwkomers, alle drie grote klasse. Reserveer als de gesmeerde bliksem en verwen jezelf en wie je lief is met acht charmante maandagavonden van herfst tot lente in de warmte van ons Theatercafé.
Herman Van Hove

CHA CHA

CHANSONS CHARMANTES 5 - SUBURBIA Met Zsa Zsa Zsu

CHACHA5

Zsa Zsa Zsu is een vijfkoppige band die avontuurlijke, lieflijke muziek brengt vol zwoele stemmen en dansbare retropop & gipsy-swing. Dames en heer hebben een voorliefde voor  muziek van de jaren twintig en maken dus graag een zijsprong om je mee te nemen naar vervlogen tijden.

Zsa Zsa Zsu speelt sinds hun cd ‘Golden times’ over het hele land. Ook hun  debuutalbum ‘Carrousel’ werd enthousiast onthaald op de radio. Hun nieuwe album ‘Suburbia’ gaat over haasten en onthaasten.

Maandag 13 februari 2023 om 20u00

CHANSONS CHARMANTES 6 - ME & MY VOICE Met Ann Van den Broeck

CHACHA6

Wie ons een uitverkocht Theatercafé levert, krijgt een Wild  Card voor het volgende seizoen. Ann koos een passende foto voor haar zesde Wild Card. En ze trekt haar stoute schoenen aan. Een meer dan verrassende speellijst van pop naar jazz over klassiek met onderweg nog wat onvermoede zijpaden. 

Naast Anns vaste begeleider pianist Thomas Vanhauwert, een all-in symfonieorkest op zich, is een wel heel aparte gast; Jo Hermans, multi-inzetbare trompettist die de podia deelde met Daan, Deus, Will Tura, Raymond van het Groenewoud. En nu met Wild Ann Van den Broeck.

Maandag 13 maart 2023 om 20u00

CHANSONS CHARMANTES 7 - AMBASSADRICE & REBEL Met Jo Lemaire

CHACHA7

De tijdloze klasse van Jo Lemaire maakt haar tot de perfecte  ambassadrice van het Franse chanson. Altijd klaar voor  gedurfde uitdagingen. Met één muzikant, met een big band, een symfonisch orkest, Nederlands, Frans, Engels,

Jo staat er. Jo brengt een greep uit eigen werk, beloofd. Maar deze steekt de rebel in Jo weer de kop op in een aantal nieuwe composities. Wie Jo kent uit haar beginperiode weet wat ons te wachten staat. Actie. Sfeer. Straffe teksten. Sociaal  geengageerde Jo zingt wat ze is. Warm. Hartstochtelijk. Vuur. Liefde voor muziek.

Maandag 10 april 2023 om 20u00

CHANSONS CHARMANTES 8 - ONTMOETINGEN Met Anne Mie Gils

CHACHA8

Wat maakt mij tot wie ik ben? Een heleboel, zoals bij iedereen. Voor mij toch wel heel apart alle muziek die op mijn pad is  gekomen. De mensen die ik daarbij ontmoet heb. De anekdotes die daaraan vasthangen. De liedjes die mijn vader zong. De liedjes die ik zong voor mijn dochters.
Het voorprogramma van Tjens-Couter met een van mijn eerste bands. De dat-zou-jij-eens- moetenzingen- cassettes met jazz en bosa nova aangereikt door vrienden. Randy Crawford kruisen in de studio : ‘nice singing, girl’. Musicals. Hotel Vocals. Zoldertheaters. Met altijd en overal inspirerende mensen. Ontmoetingen.

Maandag 15 mei 2023 om 20u00

CHA CHA
13 02 2023 > 15 05 2023

Theatercafe

Theatercafe - Hoogstraat 12
Standaardprijs €19
13 02 2023 - 20:00
13 03 2023 - 20:00
10 04 2023 - 20:00
15 05 2023 - 20:00