CHANSONS CHARMANTES 2020 2021

Acht maandagavonden van herfst tot lente.
Acht charmante solisten. Acht zalige recitals.
Theatercafé Fakkeltheater Antwerpen
De traditie van de jaren tachtig
in het hartje van de oude stad.

Klik op de titel per editie voor meer informatie

CHA CHA 6 - CENT MILLE CHANSONS (afgelast)

LISSA MEYVIS

Met Lissa Meyvis

Maandag 8 maart 2021 om 20u00 (afgelast)

‘Hoor ik die piano spelen, elke avond weer, leg ik alle sores van de wereld naast me neer. Ik bouw mijn eigen wereld op van acht tot elf, mevrouw, waar het gras nog groen is en de hemel blauw.’ Toon Hermans, Hemelblauw.
Ruim honderd keer zong Lissa het de afgelopen vijf jaar in Vlaamse en Nederlandse theaters. Zingen is haar leven. Het begon in de kleuterschool en leidde haar langs twaalf jaar muziekschool naar een master klassieke zang met als intermezzo een master economie.
Lissa zong in operazalen in Berlijn, Syros, Amsterdam, Gent en Antwerpen want “opera is en blijft mijn grote liefde”. Maar dan toch een liefde met polyamoureuse trekjes... Lissa houdt van wel héél veel muziekjes en ritmes.
In de Rode Fakkelzaal swingt ze in het weekend van 5 februari met haar kompanen van Ode an die Freunde van Wolfgang Amadeus naar David Bowie.
Voor haar vijfde aantreden in CHANSONS CHARMANTES op 8 maart kiest Lissa uit haar verlanglijstje van cent mille chansons.
Begeleid door de vierkoppige combo van de onvolprezen Pol Vanfleteren.

CHA CHA 7 - DIT IS BELGISCH (afgelast)

ANNE MIE GILS

Met Anne Mie Gils

Maandag 12 april 2021 om 20u00

Dit seizoen blijf Anne Mie dicht bij huis. Ze duikt in het rijke repertoire van Belgische artiesten. Op zoek naar songs die haar raken, songs die haar nauw aan het hart liggen. Op haar zoektocht doet ze onverwachte, verrassende ontdekkingen.
Zoveel talen, zoveel genres, zoveel tijdsperiodes. Wat het precies wordt?
“Weet ik nog niet. Mijn liefde voor muziek is groot. Heel groot. En ik hou van àlle stijlen. Blues, jazz, musical, chansons, pop. Van Brel tot Jo Lemaire, van Soulsister tot Hooverphonic, van Kommil Foo tot Buurman en alles daartussen.
Muziek maken met en voor de mensen die ik graag bij me heb.”

CHA CHA 8 - HOMMAGE À BREL

FILIP JORDENS

Met Filip Jordens

Maandag 10 mei 2021 om 20u00

Strak in het pak, haarlokken geplakt op een bezweet voorhoofd, een doordringende en toch dromerige blik. En bovenal, een krachtige stem en grootse gebaren die poëtische teksten de zaal inslingeren.
Als de lichten weer aanfloepen, stamelt journalist Johan Anthierens: “Bangelijk hoe die jongen op Brel lijkt en hem nog perfect zingt ook”. Pers en publiek zijn overdonderd.
Vijfentwintig jaar al vertolkt Filip Jordens het werk van de beroemde Vlaamse chansonnier. Filip Jordens imiteert niet, hij reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is.
Zijn doel is niet diens muziek in een modern jasje te steken of opnieuw te interpreteren, maar juist zo dicht mogelijk te blijven bij wat de zanger zelf met zijn liedjes voor ogen had.
Niet alleen doet zijn manier van zingen direct aan Brel denken, ook zijn mimiek en gebaren helpen bij het overbrengen van zowel de romantische als de satirische teksten.
Het is ondertussen voor iedereen duidelijk geworden dat Filip Jordens een artiest is die de geest van Brel in zich meedraagt en daar - op zijn beurt - grootse dingen mee doet.

CHANSONS CHARMANTES IN TIJDEN VAN CORONA
Zolang de maatregelen omtrent het coronavirus van kracht zijn, zullen alle voorstellingen van CHANSONS CHARMANTES plaatsvinden in de Rode Zaal. In de Rode Zaal kan de social distancing gewaarborgd worden. Wij hopen op uw begrip.

VIJFRITTENKAART: € 85,00
(5 VERSCHILLENDE OPTREDENS NAAR UW KEUZE)

RESERVEER OP 070 246 036
ALLE PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF RESERVERINGSKOSTEN.
DE STOELEN VOOR CHANSONS CHARMANTES ZIJN GENUMMERD.
CHANSONS CHARMANTES
10 05 2021

Theatercafe

Theatercafe - Hoogstraat 12
Standaardprijs €18
10 05 2021 - 20:00