BELLISSAMA 2023 2024

Fakkeltheater vzw, Lissa Meyvis en Herman Van Hove

Voor onze programmareeks BELLISSAMA vonden we de inspiratie in de luisterrijke zondagmiddagse traditie van het Fakkeltheater in de jaren tachtig. Lichtvoetig zondags aperitief van opera, operette, songbook, jazzy tunes en musical in het hartje van de oude stad. Dichtbij de mensen in de warme clubsfeer van het Theatercafé. Sopraan Lissa Meyvis (In de schaduw van Toon Hermans, Ode an die Freunde, Lissa à mille temps) is de zingende gastvrouw en omringt zich met zowel bekend als jeugdig talent. Bekend en/of jeugdig. Ieder zijn eigen temperament, zijn eigen muzikale voorkeur.Allemaal één gemeenschappelijke karaktertrek: passie & liefde. Het is de liefde, de liefde voor muziek. Lissa Meyvis

1 - VUURWERK! Vijfde editie Met Lester Van Loock

BELLISSAMA 1

Zondag 15 oktober 2023 om 11u00

“Subliem en grandioos. Twee uur lang speelde Lester Van Loock feilloos alle composities uit het hoofd. Het publiek ging letterlijk uit de bol en dwong nog een toemaatje af. Arabeske van Robert Schumann.
VUURWERK was andermaal een vloeiend en organisch samengesteld programma waarin Lester Van Loock tijden en sferen moeiteloos weet te absorberen.
Op een subtiele manier maakt hij zich de muziek eigen, blaast ze leven in, ongewoon helder en transparant. In een paar woorden te vatten: subliem en grandioos.” Viviane Redant, Klassiek Centraal over editie 4 van VUURWERK op 11 december 2022.
Voor editie 5 kondigt Lester onder meer Chopin, Liszt en Rachmaninoff aan. Snel boeken is de boodschap, editie 4 was weken vooraf uitverkocht.

2 - TOUR DE FRANCE Met Lisa Willems, Lissa Meyvis & Lester Van Loock

BELLISSAMA 2

Zondag 12 november 2023 om 11u00

Over Frans en Franz en France. Fascinerend Frans.
Feestelijk. Frivool. Fantasierijk. Filosofisch. Flamboyant.
Hits en minder bekende melodieën uit het Franse liederrepertoire. Ariettes Obliées van Debussy. Romantiek bij Duparc. Frivole Poulenc. Franz Liszt en Frans Schubert en wellicht nog wat andere Franzen.
Ook een dosis lichtvoetige muziek uit la douce France. Wie weet, misschien passeert France Gall.

Gastvrouw Lissa nodigt haar conservatoriumkompaan en hartsvriendin Lisa Willems uit voor hun Tour de France. Lisa Willems is artist in residence in de Koningin Elisabeth Muziekkapel waar ze begeleid wordt door José Van Dam, Sophie Koch en Stephane Degout.

3 - TOETERS & BELLEN Met Ode an die Freunde

BELLISSAMA 3

Zondag 10 december 2023 om 11u00

De Freunde halen alles uit de kast. Met veel toeters en bellen vormen ze hun eigen orkest.
Naast zang- en acteertalent beschikt elke Freund ook nog verrijken de Freunde hun klankenpalet en zo krijgen de composities die we allen kennen een nieuwe kleur.
De unieke Freundekleur, creatief verrassend, humoristisch, ontroerend.
Een selectie van hun favoriete werken. Van klassieke tophits tot vergeten pareltjes.

De Freunde: vier conservatoriummasters stoeien al sinds hun studententijd met veel talent en nog meer humor met àlle muziekgenres. Dadaïstische collage van klassiek, opera, operette, chanson, american songbook, pop en rock tot jazz.

4 - WOLFGANG AMADEUS MEETS ELLA Tweede editie Met Tutu Puoane, Ewout Pierreux & Lissa Meyvis

BELLISSAMA 4

Zondag 14 januari 2024 om 11u00

“Tutu Puoane, Ewout Pierreux en Lissa Meyvis, een trio om van te snoepen. Een hoogmis van muzikaal divertimento. Tutu zingt over een nieuwe wereld, over liefde, geduld, hoop. Legt haar ziel in woordeloze vocalen van hoog naar laag. Stemacrobatiek gelijk aan de veeleisendste aria’s uit het operarepertoire.
Met haar man én toetsenist zit ze in een bubbel, vullen elkaar naadloos aan in onwaarschijnlijk gave improvisatievaardigheden.” Viviane Redant, Klassiek Centraal over het recital van 12 februari 2023. Tutu Puoane: one of the most exciting voices in the international jazz scene.

Een volkomen unieke Tutu-mix van Afrikaanse, Europese en Amerikaanse tradities. Mis editie 2 niet. Editie 1 was weken vooraf uitverkocht.

5 - GUILTY PLEASURES, AMUSES-OREILLES Met Stijn Saveniers, Lissa Meyvis & Lucas Cortoos

BELLISSAMA 5

Zondag 11 februari 2024 om 11u00

Wat een spectaculaire verrassing. Morceaux Détachés. Ons onbekend, we boekten het blind november vorig seizoen. Wat een feest rond Stijns vleugel. Feestleider/pianist Stijn Saveniers blaast samen met Lissa Meyvis en Lucas Cortoos, inclusief vis comica het stof van een vergeten salonoperette.

Is het werk terecht ondergesneeuwd? Is het een vergeten parel die het trio ter plekke zal oppoetsen? Lissa en Lucas illustreren het poetswerk met hun eigen guilty pleasures, amuses-oreilles, hun meest geliefde aria’s en duetten. Ongedwongen improvisaties met soms hilarische gevolgen.

6 - CON AMORE PER LA MUSICA LIRICA - Tweede editie Met An De Ridder, Lissa Meyvis & Lester Van Loock

BELLISSAMA 6

Zondag 10 maart 2024 om 11u00

Een nieuw seizoen Bellissama programmeren?
Makkelijk zat. Jullie, hooggeacht publiek, klaren de klus. De solist die uitverkoopt, krijgt een Wild Card en staat weer op de affiche. En zo zal An De Ridder jullie opnieuw con amore het mooiste uit haar operarepertoire presenteren.
Juweeltjes als de Juwelenaria uit Faust van Gounod, je weet wel, Bianca Castafi ori zingt die ook (voor Kuifje). Du sollst der Kaiser meiner Seele sein en andere kaskrakers van Robert Stolz. Italiaanse aria’s. Franse romantiek. Glück, Mozart, Beethoven. En uiteraard een adembenemende solo van Lester Van Loock.
Con amore, An, Lissa & Lester.

7 - FROM WEILL TO BROADWAY Met Hans Peter Janssens, Lies Vandewege & Lissa Meyvis

BELLISSAMA 7

Zondag 14 april 2024 om 11u00

Herneming van deze unieke creatie van Hans Peter Janssens die we in 2020 geteisterd door de covidellende maar voor een handvol gelukkigen konden spelen.
Kurt Weill is een rusteloze vernieuwer van het muziektheater van vorige eeuw.
Zowel op het Duitse operatoneel in de woelige Weimarrepubliek als daarna tijdens zijn Amerika-exil op de totaal anders gerichte Broadway scene. Daar ligt ongetwijfeld zijn grote betekenis voor het theater van de twintigste eeuw. Mysterieus, herkenbaar, humoristisch en ernstig. Langs het vroeg vocaal werk naar de ontdekking van zijn Amerikaanse oeuvre.

Van opera over lied naar musical. Een gedroomde vocale kluif voor Hans Peter Janssens, Lies Vandewege en Lissa Meyvis.

8 - VAN WEST NAAR OOST Met Yunah Proost, Lissa Meyvis & Lester Van Loock

BELLISSAMA 8

Zondag 12 mei 2024 om 11u00

Ontdekkingsreis.
Het talentrijke jonge trio tast vanuit zijn sterke wortels in de Westerse klassieke
muziek grenzen af. Startend bij Debussy, langs Schubert en Rachmaninoff op zoek naar andere muziektalen. Waar Oost en West elkaar raken. Verrassende, kleurrijke speellijst, af en toe frivool buiten de lijntjes kleurend. “Yunah, Lester, Lissa.
Hun DNA is muziek. Schitteren op het kleine podium. Tragere delen afgewisseld met vurige stukken in een aaneenschakeling van tempo, cadans en sfeerschepping. Je hoeft geen grote muziekkenner te zijn om er door meegesleept te worden. Het is puur genieten.” Viviane Redant, Klassiek Centraal over het Bellissamaconcert van 8 januari 2023.

Tickets: € 22,00
Vijfrittenkaart: € 105,00 (5 optredens naar uw keuze)
Abonnement: € 160,00 (alle 8 edities van BELLISSAMA)
Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten.
Abonnementen en vijfrittenkaarten enkel reserveren via 070 246 036
KINDEREN TOEGELATEN VANAF 14 JAAR.

BELLISSAMA
15 10 2023 > 12 05 2024

Theatercafé, Hoogstraat 12

Theatercafé, Hoogstraat 12
Standaardprijs €22
15 10 2023 - 11:00
12 11 2023 - 11:00
10 12 2023 - 11:00
14 01 2024 - 11:00
11 02 2024 - 11:00
10 03 2024 - 11:00
14 04 2024 - 11:00
12 05 2024 - 11:00