BELLISSAMA 2022 2023

Fakkeltheater vzw, Lissa Meyvis en Herman Van Hove

Voor onze programmareeks BELLISSAMA vonden we de inspiratie in de luisterrijke zondagmiddagse traditie van het Fakkeltheater in de jaren tachtig. Lichtvoetig zondags aperitief van opera, operette, songbook en musical in het hartje van de oude stad. Dicht bij de mensen in de warme clubsfeer van het Theatercafé. Sopraan Lissa Meyvis (In de schaduw van Toon Hermans, Ode an die Freunde, Lissa à mille temps) is de zingende gastvrouw en omringt zich met zowel bekend als jeugdig talent. Bekend en/of jeugdig. Ieder zijn eigen temperament, zijn eigen muzikale voorkeur. Allemaal één gemeenschappelijke karaktertrek: passie.

Passie voor muziek

De passie voor het Franse chanson die ik deel met Hans Peter Janssens. Ontroering bij de cellostrelingen van Yunah Proost. Passie voor de zaligste operamelodieën met An De Ridder. Amusement met het mooiste van Annie M.G. Schmidt met Lars Corijn. Bewondering voor het Vuurwerk van pianist Lester Van Loock. Guilty pleasures en amuses-oreilles bij de operetteklanken van Stijn Saveniers. Fascinatie voor de wereldmuziek van Tutu Puoane. Liefde voor mijn  vrienden van Ode an die Freunde. Het is de liefde, de liefde voor muziek. Lissa Meyvis

BELLISSAMA

BELLISSAMA 5 - WOLFGANG AMADEUS MEETS ELLA Met Tutu Puoane, Ewout Pierreux & Lissa Meyvis

BELLISSAMA5

“Twintig jaar geleden. Een verlegen Zuid-Afrikaanse jongedame zingt voor het eerst op mijn theaterzoldertje. Acht jaar later een al even schuchter meisje uit Kalmthout. Vandaag is Tutu Puoane one of the most exciting voices in the international jazz scene. Veel meer dan dat. Een volkomen unieke Tutu-mix van Afrikaanse, Europese en Amerikaanse tradities.

Vandaag is Lissa Meyvis master klassieke zang, maar ‘ik hou van vele muziekjes en ritmes’. Van Wolfgang Amadeus Mozart naar Ella Fitzgerald. Tutu te gast bij Bellissama. Soms worden dromen waar. Voor Lissa. Voor mij.” Herman Van Hove

Zondag 12 februari 2023 om 11u00

BELLISSAMA 6 - ZEUR NIET Met Lars Corijn, Lissa Meyvis & Pol Vanfleteren

BELLISSAMA6

Zeur niet want we zingen de mooiste liedjes van Annie M.G. Schmidt

Vluchten kan niet meer. De koningin van Lombardije. Op een mooie pinksterdag. Jip en Janneke. Margootje. Ja zuster nee zuster. Zeur niet. Heerlijk duurt het langst.

Annie M.G. Schmidt overleed in 1995, maar haar oeuvre behoort nog steeds tot ons collectief geheugen. 

Wat brengt een jonge master klassieke zang, assistent-dirigent bij Opera Ballet Vlaanderen, er toe een programma met liedjes van  Annie M.G. Schmidt te creëren?

'Jeugdsentiment' zegt Lars Corijn.  Het begon met 'Het is over' en het bleef sluimeren tot Lissa Meyvis met het voorstel kwam om samen 'iets te doen' voor Bellissama.

Aan de vleugel Pol Vanfleteren, musical director van de  Annie M.G. Schmidt-hommages in Koninklijk Theater Carré.

Heerlijk...

Zondag 12 maart 2023 om 11u00

BELLISSAMA 7 - CON AMORE PER LA MUSICA LIRICA Met An De Ridder, Lissa Meyvis & Lester Van Loock

BELLISSAMA7

Bericht van An De Ridder aan Lissa Meyvis: “Wat vind je ervan om te beginnen met Glück, Mozart, Beethoven? Na de pauze Italiaanse aria’s en Franse romantiek? Ik heb een mooie aria uit Iphiginie en Tauride van Glück, eventueel ook de grote aria uit Fidelio. Een Mozart aria uit Clemenza di Tito. Voor jou aria van Marzelline uit Fidelio, Susanna, de aria van Sophie uit Werther van Massenet. En uiteraard een duet uit Nozze. Pleurez mes yeux van Massenet, Rusalka kunnen ook. Als we een scène uit Carmen doen, kan Lester een mooi intermezzo spelen.”
Con amore, lieve dames. Con amore.

Zondag 9 april 2023 om 11u00

BELLISSAMA 8 - FREUNDE & FREUNDJES Met Ode an die Freunde

BELLISSAMA8

Een sopraan, een alt, een tenor, een bas. De klassieke elementen van een vokaal ensemble. Voor de vier Freunde primeerde hun vriendschap altijd boven die logica. Al moet je met twee sopranen, een bariton en een zingende pianist vaak buiten de lijntjes zingen. Wat als we ons stemmenpalet eens een keertje de klassieke vorm geven? En wat als we daarvoor eens gaan vissen waar het ook voor ons begon, ons Antwerps conservatorium?

Freunde Alexandra, Jokke, Lissa en Lester kiezen elk een Freundje.
Kansen gekregen, kansen geven.
Freunde & Freundjes.

Zondag 14 mei 2023 om 11u00

BELLISSAMA 22 23
12 02 2023 > 14 05 2023

Theatercafe

Theatercafe - Hoogstraat 12
Standaardprijs €22
12 02 2023 - 11:00
12 03 2023 - 11:00
09 04 2023 - 11:00
14 05 2023 - 11:00