NEKKA INTIEM 2020 - 2021

Zingen in het Nederlands. De rode draad van alweer de derde jaargang van onze reeks maandagavonden in het Theatercafé. Een charmante aanvulling op ons populaire Chansons Charmantes dat zijn zesde seizoen ingaat.

Nekka Intiem serveert je een eigenzinnige maar vooral kunstzinnige selectie artiesten. Liefdevol en broederlijk voor jullie gekozen door Koen Huygebaert en Herman Van Hove. Kleinkunstexpert pur sang Koen organiseert met zijn Nekkakompanen al meer dan vijfentwintig jaar NekkaNachten allerhand. Herman is de programmator
van Chansons Charmantes en van ons zondagmiddagprogramma Bellissama, belcanto & bella musica.

We presenteren zeven avonden met artiesten die er bewust voor kiezen om in hun moedertaal te zingen, hun emoties uit te drukken, jullie te doen lachen en huilen. En meezingen. De ene artiest al wat bekender dan de andere, het ene lied al wat vertrouwder dan het andere, het ene genre al wat toegankelijker dan het andere. Maar alles in de mooie taal die ons Nederlands is en puttend uit een ongelooflijk mooi en rijk repertoire. Kom genieten, luisteren, meezingen.

  • Maandag 30 november 2019 om 20u00

De collectieve kleinkunst
Het Kleinkunstcollectief

Et voilà, derde seizoen Nekka Intiem, derde keer Kleinkunstcollectief. Wie tot de laatste stoel van ons Theatercafé verkocht krijgt, mag het volgende seizoen weer aantreden. Dat is “de bende” van het Kleinkunstcollectief met de vingers in de neus twee keer gelukt. Wat een ambiance in de tent, wat een sfeer. Of met de woorden van een mevrouw na de vorige passage van het Collectief: “Het Kleinkunstcollectief is kiekevel, humor én ambiance in een!”

De collectieve kleinkunst. Glanzende parels uit vijftig jaar kleinkunst. Luisterliedjes en meezingers. Boudewijn De Groot. Wim Decraene. Willem Vermandere. Herman van Veen. Kris De Bruyne. Urbanus. Wigbert. Walter De Buck. Miel Cools. Guido Belcanto. Jan De Wilde. Bobbejaan Schoepen. De onsterfellijke kleinkunst.

  • Maandag 25 januari 2021 om 20u00

De nieuwe Nijghse vrouwen
Astrid Nijgh, Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman, Iris Penning

Lennaert Nijgh is misschien wel de meest legendarische tekstschrijver van de lage landen. Hij schreef de grootse succesnummers voor en met Boudewijn De Groot, Rob de Nijs, Ramses Shaffy, Liesbeth List …

In 1969 trouwde Lennaert met de zangeres Astrid de Backer die zijn familienaam over- nam. Voor haar schreef Lennaert de monsterhit ‘Ik doe wat ik doe’. Deze Astrid Nijgh is de draaischijf van het project Nijghse Vrouwen, waarmee ze volgend seizoen opnieuw door Vlaanderen trekt, in een up-to-date versie.

Samen met Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman en Iris Penning grabbelt Astrid Nijgh in het oeverloze en overheerlijke repertoire van Lennaert Nijgh. Ze serveren ons de voor de hand liggende hits als Jan Klaassen, Pastorale, Verdronken Vlinder, Malle Babbe, Testament…  maar ook enkele vergeten juweeltjes.

  • Maandag 22 februari 2021 om 20u00

Pleisterplaat
Lenny & De Wespen

Lenny & de Wespen zijn al lang geen onbekenden meer in ons muzikale landschap. Sinds hun comeback in 2018 regen ze met "Hey Marie", "Jij", "Einde van de rit" en "Alles gaat goed" de top 10-singles aan elkaar. Met hun lied "Blij" hadden ze zelfs een nummer 1 te pakken. Lenny & de Wespen presenteren zich nu bij Nekka Intiem met een nieuwe langspeler onder de arm. Volgens zanger Lennaert Maes wordt de nieuwe plaat een "balsem voor de ziel". Het Nieuwsblad schijft “Op het podium is Lenny één brok energie. Hij charmeert met meerdere gezichgen en uitstekende muzikanten”.

Voor het Nederlandse muziekblad Oor “een prima band met teksten waarin humor en diepgang subtiel in elkaar haken”. Volgens Folk Magazine zijn ‘Lenny en zijn Wespen gestegen naar een niveau waar er niet veel thuishoren”.

  • Maandag 29 maart 2021 om 20u00

In duo
Johan Verminnen

Johan Verminnen vijftig jaar op de planken. Het begon met een sneer van jurylid Toon Hermans omdat Johan laureaat was van ‘Ontdek de ster’ maar niet won. Want “jij kunt wat” getuigde Toon vanuit de Koningin
Elisabethzaal live voor kijkend Vlaanderen. Je zou voor minder plankenkoorts krijgen. Johan nam zijn gitaar en ging. Vijftig jaar lang. Geen zaal in Vlaanderen waar hij niet op de bühne stond. Nooit liet zijn publiek hem alleen. “Laat me nu toch niet alleen”, “In de rue des Bouchers”, “Brussel”, “Ik voel me goed”, “Mooie dagen”,

“Ik wil de wereld”, “Met zeven aan tafel”. Vul zelf maar aan. Ze komen allemaal voorbij in Johans programma In duo met Leo Caerts, pianist par excellence in de warme clubsfeer van ons Theatercafé.

  • Maandag 26 april 2021 om 20u00

Als de liefde
Sam Verhoeven, Lissa Meyvis, Kiki Schippers, Siebe Palmen

“Ik maak nu de mooiste liedjes van mijn leven” zei Toon Hermans over de selectie parels die hij koos voor zijn laatste, posthuum verschenen cd ‘Als de liefde’.

Toen Toots Thielemans de titelsong ‘Als de liefde niet bestond’ hoorde, zei hij “Dit is het Ne me quitte pas van Toon Hermans.” Twintig jaar geleden is Toon Hermans heengegaan maar hij zal ons nooit verlaten. In de mooiste liedjes van zijn leven leeft hij voort. Voor de oudere generatie die hem op de bühne meemaakte. Voor de jonge mensen die zijn liedjes nu ontdekken. Vier frisse zangtalenten brengen voor ons hun hommage aan Toon. Kiki Schippers en Siebe Palmen zijn Nederlandse Nekka-revelaties. Onze eigen Sam Verhoeven koestert de audiobox met het complete oeuvre van Toon van toen hij nog in korte broek rondliep. Lissa Meyvis stond meer dan honderd keer ‘In de schaduw van Toon’ in Vlaanderen en Nederland met aan haar zijde de combo van Pol Vanfleteren, musical director van de grote honderd-jaar-Toon-hommages  in Lotto Arena en Carré. En op 26 april in ons geliefde Theatercafé.

  • Maandag 24 mei 2021 om 20u00

Minne Strelen
Kadril

Ruim veertig jaar trekken ze rond, de minnestrelen van Kadril. Door het Vlaamse land, tot in alle uithoeken van Europa en zelfs het uiterste puntje van Zuid-Afrika. Langs straten en pleinen, aan de toog of op het podium, in de pluche zetels van het cultureel centrum of op het gras van de festivalweide. Overal brengt Kadril mensen aan het dansen. Kadril neemt je mee met verhalen van vroeger, van nu en van morgen, verhalen over de liefde en het leven. Na zangers als de Libbrecht-broers, Patrick Riguelle, Eva De Roovere, Mariken Boussemaere en Karla Verlie is de microfoon nu voor Kimberly Claes om samen met de Kadrilmannen jullie hun verhalen te vertellen.
Zet je bij in ons Theatercafé en Streel de Minne met Kadril.

NEKKA INTIEM
30 11 2020 > 24 05 2021

Theatercafe

Theatercafe - Hoogstraat 12
Standaardprijs €18
30 11 2020 - 20:00
25 01 2021 - 20:00
22 02 2021 - 20:00
29 03 2021 - 20:00
26 04 2021 - 20:00
24 05 2021 - 20:00