NEKKA INTIEM 2020 - 2021

Zeven maandagavonden van herfst tot lente.
Zingen in ons fraaie Nederlands.
Zeven charmante solisten. Zeven zalige recitals.
Theatercafé Fakkeltheater Antwerpen
Luisteren, meezingen, genieten
in het hartje van de oude stad.

NEKKA INTIEM 1 - EINZELGÄNGER
Met Geert Verdickt van Buurman
Maandag 19 oktober 2020 om 20u

Eén man, één gitaar. En een verhaal.
Gestript van alles wat gestript kan worden. Zo trekt Geert Verdickt momenteel langs de Vlaamse podia, en dat nog tot eind 2020. Einzelgänger is de eerste solo-voorstelling van Geert Verdickt, frontman van Buurman.
Zijn recente singles ‘Elk einde is een nieuw begin’, ‘Amanda’ en titeltrack ‘Einzelgänger’ halen high rotation op Radio 1, Radio2, Nostalgie en andere zenders. ‘Elk Einde is een Nieuw Begin’ belandt in de Top-10 van de Vlaamse Ultratop 50 én in de Top-10 van ‘Vox’ op Radio 1.
Hoogtepunt en kippenvelmoment in zijn show is het nummer “Splinterkind”, genomineerd als Woord van het jaar 2019 georganiseerd door VRT, Van Dale en De Zevende Dag. Leonard Cohen: “There’s a crack in everything, that’s how the light gets in”… ondanks een relatiebreuk wil Geert in alles de hoop blijven zien. Terwijl hij met z’n groep verder werkt aan de vijfde groepsplaat, speelt Geert nog tot eind dit jaar helemaal alleen.
Einzelgänger, we zijn alvast met twee...

NEKKA INTIEM 2 - DE COLLECTIEVE KLEINKUNST
Met het Kleinkunstcollectief
Maandag 30 november 2020 om 20u

Et voilà, derde seizoen NEKKA INTIEM, derde keer Kleinkunstcollectief. Wie tot de laatste stoel van ons Theatercafé verkocht krijgt, mag het volgende seizoen weer aantreden. Dat is “de bende” van het Kleinkunstcollectief met de vingers in de neus twee keer gelukt.
Wat een ambiance in de tent, wat een sfeer. Of met de woorden van een mevrouw na de vorige passage van het Collectief: “Het Kleinkunstcollectief is kiekevel, humor én ambiance in een!” De collectieve kleinkunst.
Glanzende parels uit vijftig jaar kleinkunst. Luisterliedjes en meezingers. Boudewijn De Groot. Wim Decraene. Willem Vermandere. Herman van Veen. Kris De Bruyne. Urbanus. Wigbert. Walter De Buck. Miel Cools. Guido Belcanto. Jan De Wilde. Bobbejaan Schoepen.
De onsterfellijke kleinkunst.

NEKKA INTIEM 3 - DE NIEUWE NIJGHSE VROUWEN
Met Astrid Nijgh, Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman, Iris Penning
Maandag 25 januari 2021 om 20u

Lennaert Nijgh is misschien wel de meest legendarische tekstschrijver van de lage landen. Hij schreef de grootse succesnummers voor en met Boudewijn De Groot, Rob de Nijs, Ramses Shaffy, Liesbeth List… In 1969 trouwde Lennaert met de zangeres Astrid de Backer die zijn familienaam overnam.
Voor haar schreef Lennaert de monsterhit ‘Ik doe wat ik doe’. Deze Astrid Nijgh is de draaischijf van het project Nijghse Vrouwen, waarmee ze volgend seizoen opnieuw door Vlaanderen trekt, in een up-to-date versie.
Samen met Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman en Iris Penning grabbelt Astrid Nijgh in het oeverloze en overheerlijke repertoire van Lennaert Nijgh.
Ze serveren ons de voor de hand liggende hits als Jan Klaassen, Pastorale, Verdronken Vlinder, Malle Babbe, Testament… maar ook enkele vergeten juweeltjes.  

NEKKA INTIEM 4 - PLEISTERPLAAT
Met Lenny & De Wespen
Maandag 22 februari 2021 om 20u

Lenny & de Wespen zijn al lang geen onbekenden meer in ons muzikale landschap. Sinds hun comeback in 2018 regen ze met “Hey Marie”, “Jij”, “Einde van de rit” en “Alles gaat goed” de top 10-singles aan elkaar. Met hun lied “Blij” hadden ze zelfs een nummer 1 te pakken.
Lenny & de Wespen presenteren zich nu bij Nekka Intiem met een nieuwe langspeler onder de arm. Volgens zanger Lennaert Maes wordt de nieuwe plaat een “balsem voor de ziel”. Het Nieuwsblad schijft “Op het podium is Lenny één brok energie.
Hij charmeert met meerdere gezichten en uitstekende muzikanten”.Voor het Nederlandse muziekblad Oor “een prima band met teksten waarin humor en diepgang subtiel in elkaar haken”.
Volgens Folk Magazine zijn ‘Lenny en zijn Wespen gestegen naar een niveau waar er niet veel thuishoren”.  

NEKKA INTIEM 5 - IN DUO
Met Johan Verminnen
Maandag 29 maart 2021 om 20u

Johan Verminnen vijftig jaar op de planken. Het begon met een sneer van jurylid Toon Hermans omdat Johan laureaat was van ‘Ontdek de ster’ maar niet won.
Want “jij kunt wat” getuigde Toon vanuit de Koningin Elisabethzaal live voor kijkend Vlaanderen. Je zou voor minder plankenkoorts krijgen. Johan
nam zijn gitaar en ging. Vijftig jaar lang. Geen zaal in Vlaanderen waar hij niet op de bühne stond. Nooit liet zijn publiek hem alleen. “Laat me nu toch niet alleen”, “In de rue des Bouchers”, “Brussel”, “Ik voel me goed”, “Mooie dagen”, “Ik wil de wereld”, “Met zeven aan tafel”. Vul zelf maar aan.
Ze komen allemaal voorbij in Johans programma In duo met Leo Caerts, pianist par excellence in de warme clubsfeer van ons Theatercafé.

NEKKA INTIEM 6 - ALS DE LIEFDE
Met Sam Verhoeven, Lissa Meyvis, Kiki Schippers, Siebe Palmen
Maandag 26 april 2021 om 20u

“Ik maak nu de mooiste liedjes van mijn leven” zei Toon Hermans over de selectie parels die hij koos voor zijn laatste, posthuum verschenen cd ‘Als de liefde’. Toen Toots Thielemans de titelsong ‘Als de liefde niet bestond’ hoorde, zei hij “Dit is het Ne me quitte pas van Toon Hermans.”
Twintig jaar geleden is Toon Hermans heengegaan maar hij zal ons nooit verlaten. In de mooiste liedjes van zijn leven leeft hij voort. Voor de oudere generatie die hem op de bühne meemaakte.
Voor de jonge mensen die zijn liedjes nu ontdekken. Vier frisse zangtalenten brengen voor ons hun hommage aan Toon. Kiki Schippers en Siebe Palmen zijn Nederlandse Nekka-revelaties.
Onze eigen Sam Verhoeven koestert de audiobox met het complete oeuvre van Toon van toen hij nog in korte broek rondliep. Lissa Meyvis stond meer dan honderd keer ‘In de schaduw van Toon’ in Vlaanderen en Nederland met aan haar zijde de combo van Pol Vanfleteren, musical director van de grote honderd-jaar-Toon-hommages in Lotto Arena en Carré.
En op 26 april in ons geliefde Theatercafé.  

NEKKA INTIEM 7 - MINNE STRELEN
Met Kadril
Maandag 24 mei 2021 om 20u

Ruim veertig jaar trekken ze rond, de minnestrelen van Kadril.
Door het Vlaamse land, tot in alle uithoeken van Europa en zelfs het uiterste puntje van Zuid-Afrika. Langs straten en pleinen, aan de toog of op het podium, in de pluche zetels van het cultureel centrum of op het gras van de festivalweide.
Overal brengt Kadril mensen aan het dansen. Kadril neemt je mee met verhalen van vroeger, van nu en van morgen, verhalen over de liefde en het leven. Na zangers als de Libbrecht-broers, Patrick Riguelle, Eva De Roovere, Mariken Boussemaere en Karla Verlie is de microfoon nu voor Kimberly Claes om samen met de Kadrilmannen jullie hun verhalen te vertellen.
Zet je bij in ons Theatercafé en Streel de Minne met Kadril.

OPGELET
Zolang de maatregelen omtrent het coronavirus van kracht zijn, zullen niet meer dan 120 toeschouwers per voorstelling toegelaten worden en zullen alle voorstellingen van NEKKA INTIEM plaatsvinden in de Rode Zaal.
In de Rode Zaal kan de social distancing gewaarborgd worden voor maximaal 120 personen.
Wij hopen op uw begrip.

NEKKA INTIEM
19 10 2020 > 24 05 2021

Theatercafe

Theatercafe - Hoogstraat 12
Vanaf €18
19 10 2020 - 20:00
30 11 2020 - 20:00
25 01 2021 - 20:00
22 02 2021 - 20:00
29 03 2021 - 20:00
26 04 2021 - 20:00
24 05 2021 - 20:00