CHANSONS CHARMANTES 2020 2021

Acht maandagavonden van herfst tot lente.
Acht charmante solisten. Acht zalige recitals.
Theatercafé Fakkeltheater Antwerpen
De traditie van de jaren tachtig
in het hartje van de oude stad.

CHANSONS CHARMANTES 2 - ANN & THE DIAMONDS
Met Ann Van den Broeck
Maandag 9 november 2020 om 20u

Ann serveert ons dit jaar een nostalgisch feelgood programma. Ann koos een weergaloze selectie van de mooiste nummers uit het rijke archief van het Eurovisiesongfestival.
Na de pauze roept Ann drie collega’s naast zich op de bühne. Shana Pieters, Laurenz Hoorelbeke en Floris Devooght en Ann zijn samen The Diamonds. Deze schitterende vocale entertainers slepen je mee naar het geweldige muzikale tijdperk van de sixties en seventies.
Thomas Vanhauwaert is ook dit seizoen weer Anns symfonisch orkest de service.
Je herkent op 9 november ongetwijfeld elk nummer en je zult zonder twijfel geregeld meeneuriën met The Diamonds en hun nostalgische melodieën.

CHANSONS CHARMANTES 3 - L’EUROPE EN CHANSONS
Met Jo Lemaire
Maandag 14 december 2020 om 20u

Begeleid door haar twee vriendenmuzikanten kruipt Jo in de huid van een romancière.
Jo gaat op zoek naar de muzikale parels van ons gemeenschappelijk Europees cultureel erfgoed. Jo spoort met de boemeltrein doorheen Europa en komt met een intrigerende verzameling passionele songs uit ons collectief geheugen naar eindstation Fakkeltheater.
Jo levert zich over aan de mooiste, aangrijpendste songs aller tijden en toont zo een minder bekende kant van haar persoonlijkheid als all round artieste. Emotie als erfenis. Liefde als leidraad. De kracht van eenvoud. Breekbaar. Fragiel. Puur. Jo Lemaire, intiem als nooit tevoren.
In alle talen hoor je Jo fluisteren Ich bin ein Europäer. En, geen zorgen, uiteraard zingt Jo voor ons ook een selectie van haar mooiste eigen compostiies met als toemaat een handvol standards en Jo-evergreens.
Met Peter Verbraken basgitaar en gitaren. Met Frank De Bruyne synthesizer, sax, fluit.

CHANSONS CHARMANTES 4 - EINES FREUNDES FREUND
Met Ode an die Freunde
Maandag 11 januari 2021 om 20u

De vier Freunde nodigen ons uit om een kijkje te nemen achter de schermen van hun vriendschap.
Wat maakt van Alexandra zo’n creatieve genie? Hoe ver reikt de vis comica van Jokke? Hoe vingervlug is Lester nu écht? Is de stem van Lissa zo breekbaar als kristal?
Hoe wordt de zinderende creatieve energie tijdens de repetities van dit unieke vriendenkwartet vertaald naar hun betoverende podiumacts.
Ontdek hun geheim recept voor het Gouden Label Muziektheater 2019: eines Freundes Freund zu sein. Mit freundlichen Grüßen, Lester, Lissa, Alexandra en Jokke.

CHANSONS CHARMANTES 5 - TALK TO ME IN FRENCH
Met Eddy et les Vedettes
Maandag 15 februari 2021 om 20u

Een Amerikaanse vrouw krijgt van haar therapeute het advies om haar man tijdens het vrijen Frans te laten praten.
Dat zou zowel bij hem als bij haar de remmingen weghalen. ’s Avonds fluistert haar man als een ware Jean-Jacques lustig Franse woordjes in haar oor en wonder boven wonder: hun huwelijk is op slag gered!
In Talk to me In French neemt zanger Frank Mercelis het advies van de Amerikaanse therapeute ter harte. Samen met pianiste Joke Van verleidt hij ons met een toepassselijke reeks Franse chansons.
En met eigen creaties geinspireerd door Argentijnse tango, bossanova, bolero, Franse pop en Nederlandstalige klassiekers.
Een persoonlijke, intieme en bij momenten zeer sensuele recital dat je weer goesting geeft. Kortom, red je relatie met Talk to me in French.

CHANSONS CHARMANTES 6 - CENT MILLE CHANSONS
Met Lissa Meyvis
Maandag 8 maart 2021 om 20u

‘Hoor ik die piano spelen, elke avond weer, leg ik alle sores van de wereld naast me neer. Ik bouw mijn eigen wereld op van acht tot elf, mevrouw, waar het gras nog groen is en de hemel blauw.’ Toon Hermans, Hemelblauw.
Ruim honderd keer zong Lissa het de afgelopen vijf jaar in Vlaamse en Nederlandse theaters. Zingen is haar leven. Het begon in de kleuterschool en leidde haar langs twaalf jaar muziekschool naar een master klassieke zang met als intermezzo een master economie.
Lissa zong in operazalen in Berlijn, Syros, Amsterdam, Gent en Antwerpen want “opera is en blijft mijn grote liefde”. Maar dan toch een liefde met polyamoureuse trekjes... Lissa houdt van wel héél veel muziekjes en ritmes.
In de Rode Fakkelzaal swingt ze in het weekend van 5 februari met haar kompanen van Ode an die Freunde van Wolfgang Amadeus naar David Bowie.
Voor haar vijfde aantreden in CHANSONS CHARMANTES op 8 maart kiest Lissa uit haar verlanglijstje van cent mille chansons.
Begeleid door de vierkoppige combo van de onvolprezen Pol Vanfleteren.

CHANSONS CHARMANTES 7 - DIT IS BELGISCH
Met Anne Mie Gils
Maandag 12 april 2021 om 20u

Dit seizoen blijf Anne Mie dicht bij huis. Ze duikt in het rijke repertoire van Belgische artiesten. Op zoek naar songs die haar raken, songs die haar nauw aan het hart liggen. Op haar zoektocht doet ze onverwachte, verrassende ontdekkingen.
Zoveel talen, zoveel genres, zoveel tijdsperiodes. Wat het precies wordt?
“Weet ik nog niet. Mijn liefde voor muziek is groot. Heel groot. En ik hou van àlle stijlen. Blues, jazz, musical, chansons, pop. Van Brel tot Jo Lemaire, van Soulsister tot Hooverphonic, van Kommil Foo tot Buurman en alles daartussen.
Muziek maken met en voor de mensen die ik graag bij me heb.”

CHANSONS CHARMANTES 8 - HOMMAGE À BREL
Met Filip Jordens
Maandag 10 mei 2021 om 20u

Strak in het pak, haarlokken geplakt op een bezweet voorhoofd, een doordringende en toch dromerige blik. En bovenal, een krachtige stem en grootse gebaren die poëtische teksten de zaal inslingeren.
Als de lichten weer aanfloepen, stamelt journalist Johan Anthierens: “Bangelijk hoe die jongen op Brel lijkt en hem nog perfect zingt ook”. Pers en publiek zijn overdonderd.
Vijfentwintig jaar al vertolkt Filip Jordens het werk van de beroemde Vlaamse chansonnier. Filip Jordens imiteert niet, hij reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is.
Zijn doel is niet diens muziek in een modern jasje te steken of opnieuw te interpreteren, maar juist zo dicht mogelijk te blijven bij wat de zanger zelf met zijn liedjes voor ogen had.
Niet alleen doet zijn manier van zingen direct aan Brel denken, ook zijn mimiek en gebaren helpen bij het overbrengen van zowel de romantische als de satirische teksten.
Het is ondertussen voor iedereen duidelijk geworden dat Filip Jordens een artiest is die de geest van Brel in zich meedraagt en daar - op zijn beurt - grootse dingen mee doet.

 

CHANSONS CHARMANTES IN TIJDEN VAN CORONA
Zolang de maatregelen omtrent het coronavirus van kracht zijn, zullen niet meer dan 120 toeschouwers per voorstelling toegelaten worden en zullen alle voorstellingen van CHANSONS CHARMANTES plaatsvinden in de Rode Zaal. In de Rode Zaal kan de social distancing gewaarborgd worden voor maximum 120 personen. Wij hopen op uw begrip.

VIJFRITTENKAART: € 85,00
(5 optredens naar uw keuze)
ABONNEMENT: € 128,00
(alle 8 edities van CHANSONS CHARMANTES) 

reserveer op 070 246 036
Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten.
De stoelen voor CHANSONS CHARMANTES zijn genummerd.
CHANSONS CHARMANTES
09 11 2020 > 10 05 2021

Theatercafe

Theatercafe - Hoogstraat 12
Standaardprijs €18
09 11 2020 - 20:00
14 12 2020 - 20:00
11 01 2021 - 20:00
15 02 2021 - 20:00
08 03 2021 - 20:00
12 04 2021 - 20:00
10 05 2021 - 20:00