CHANSONS CHARMANTES

KLIK HIER OM EEN ABONNEMENT OF 5 RITTENKAART TE RESERVEREN

 

Acht maandagavonden van herfst tot lente.
Acht programma’s. Acht charmante solisten.
Terug naar de traditie van de maandag-
avonden in het Theatercafé van de jaren
tachtig. Terug naar chanson, american
songbook, traditionals, evergreens, mooi
Nederlands en ander welluidend fraais.

Wild Cards
Ons eerste seizoen CHANSONS CHARMANTES was een voltreffer. Hogelijk gewaardeerd door het door ons en onze solisten al even hogelijk gewaardeerde publiek. Publiek dat we meteen een vinger in de Fakkelpap en een voet in ons Chansons-huis geven. De solist die dank zij jullie voor een uitverkocht Theatercafé staat te blinken, krijgt van ons een Wild Card en die zien jullie het volgende seizoen terug. Voor de afgelopen eerste charmante ronde zijn dat Filip Jordens, Lissa Meyvis en Anne Mie Gils. Zeker spelen is nu meteen een abonnement nemen en elke avond aan dezelfde vertrouwde tafel zitten.

CHANSONS CHARMANTES is mijn hommage aan bloedbroeder Johan Anthierens en zijn
inspirerende De Charme van het Chanson van de prille jaren zestig.

Herman Van Hove
 

Maandag 13 maart 2017 om 20u30
ACHT NOTEN
Ann Van den Broeck

Ann Van den Broeck is actrice, zangeres, musicalster. Vele rollen, vele gezichten, vele karakters, vele noten. Van hoog naar laag, van zacht naar brutaal, van gevoelig naar hard. Van klassiek over chanson naar pop en rock ‘n’ roll. Dikwijls grotendeels de keuze van programmator of producent.
In CHANSONS CHARMANTES kiest Ann voor wat ze zelf het liefst hoort. En zingt. In haar eigen bloedmooie Nederlands. Oude en nieuwe pareltjes. Originele teksten en vertalingen van songs uit ons collectief geheugen. Bekende deuntjes in een nieuwe jas. En voor het eerst ook eigen werk. Ann vroeg Thomas Vanhauwaert om zijn prachtig pianospel en
zijn inspiratie. Henk de Laat koos ze voor zijn warme stem en virtuoos meesterschap op gitaar en contrabas. Peter Ploegaerts om zijn ongeëvenaard ritme en melodieuze percussie. Een meer dan aparte combinatie die voor passionele muzikale vonken zal zorgen.
Een mens kan veel met acht noten zegt Ann.

 

Maandag 10 april 2017 om 20u30
RODE ROZEN IN DE SNEEUW
Riet Muylaert zingt Marva

“Ik dans met een ander maar ik kijk naar jou. Dat zong mijn moeder dikwijls toen ze met mij als kind door de living walste. Nu ik haar leeftijd heb, begrijp ik waarom ze uit volle borst meezong met Marva. Marva deed mijn moeder dromen. Dromen van eilanden in groen en blauw. Ik voelde hoe gelukkig Marva mijn moeder maakte. Zo heeft Marva zich stilletjes in mij genesteld. Herinneringen aan zoveel mooie dingen.
Marva treedt al heel lang niet meer op. Ik heb haar gevraagd of ik haar liedjes mocht zingen. Het mocht. Daar kan ik maar één ding op zeggen: Oempalapapero. Met mijn band JackoBond breng ik mijn ode aan Marva.
Ik ben even benieuwd als jullie of Marva voor deze gelegenheid toch geen comeback wil overwegen.” Riet Muylaert

 

Maandag 8 mei 2017 om 20u30
VAN VIVALDI TOT BREL
Filip Jordens & Noémie Schellens

Filip Jordens opende oktober 2015 ons eerste seizoen CHANSONS CHARMANTES.
Meteen goed voor onze eerste Wild Card.
Wie het Theatercafé uitverkoopt, komt volgend seizoen terug. Voor ons mocht het opnieuw een hele avond Brel zijn maar Filip kwam met een meer dan charmant alternatief:
Noémie Schellens.
Noémie start de avond met een bloemlezing uit het mooiste klassieke repertoire. Vlot in het oor liggende aria’s van Vivaldi, Händel, Puccini en Lehar. Op de vleugel begeleid door Maarten Lingier en door cellowonder Asako Kanazawa.
Na de pauze beginnen Maarten, Asako en Filip aan een wonderlijke, verrassende tour de Brel.

Tickets: € 15,00
5 rittenkaart: € 70,00 (goed voor 5 voorstellingen naar uw keuze)
Abonnement: € 88,00 (goed voor alle voorstellingen van CHANSONS CHARMANTES)
Prijzen inclusief € 2 reserveringskost.
Op 19 december 2016 gratis toegang maar wel reserveren
Reserveren: 070 246 036 - www.fakkeltheater.be
 

Prijs: 
15
Locatie: 
Theatercafe - Hoogstraat 12
Genre: 
Muziek
Beschikbaarheid: 
08/05/2017 - 20:30