CHANSONS CHARMANTES

Acht maandagavonden van herfst tot lente.
Acht programma’s. Acht charmante solisten.
Terug naar de traditie van de maandagavonden in het Theatercafé van de jaren tachtig. Terug naar chanson, american songbook, traditionals, evergreens, mooi Nederlands en ander welluidend fraais.

Wild Cards
Ons eerste twee seizoenen CHANSONS CHARMANTES waren voltreffers. Hogelijk gewaardeerd door het door ons en onze solisten al even hogelijk gewaardeerde publiek. Publiek dat we meteen een vinger in de Fakkelpap en een voet in ons Chansons-huis gaven.
De solist die dank zij jullie voor een uitverkocht Theatercafé staat te blinken, krijgt van ons een Wild Card en die zien jullie het volgende seizoen terug. In ons derde charmante ronde chansons begroeten we Wild Cards Ann Van den Broeck, Lissa Meyvis en Anne Mie Gils. Riet Muylaert kreeg ook een Wild Card maar Riet schenkt deze keer haar rozen aan Marva in de Rode Zaal op 12 oktober 2017.
CHANSONS CHARMANTES is mijn hommage aan bloedbroeder Johan Anthierens en zijn inspirerende De Charme van het Chanson van de prille jaren zestig.
Herman Van Hove

DOWN THE BOULEVARD OF BROKEN DREAMS
Ibernice MacBean
Maandag 11 december 2017 om 20u30

Ibernice is bij ons vooral bekend in de popwereld door haar optredens met, onder velen, Soul Sister, Paul Michiels, Natalia, Joost Zweegers en Sarah Bettens. Gedirigeerd door Dirk Brossé zong Ibernice met het Nationale Orkest van België. Op tournee met het wereldmuziekgezelschap Coast to Coast liet ze een verrassende artistieke kant van haar talent zien door op zoek te gaan naar haar Surinaams-Afrikaanse muzikale roots. Maar haar eerste en grootste liefde blijft het American Songbook repertoire. In CHANSONS CHARMANTES brengt Ibernice de mooiste standards op haar eigen unieke wijze. From Tin Pin Alley down the Boulevard of Broken Dreams along 42nd Street to the Heartbreak Hotel at the Hoogstraat 12 in Antwerp.
 

MY FUNNY FAKKEL
Ode an die Freunde
Maandag 8 januari 2018 om 20u30

David Bowie, Life on Mars. Youp van het Hek, Flappie. Randy Newman, You’ve got a friend in me. Frank Sinatra, My Way. Ray Charles, Georgia. Chet Baker, My funny Valentine.
My funny friends: Alexandra, Jokke, Lissa, masters klassieke zang en Lester, master piano.
Samen Ode an die Freunde. Weg uit hun klassieke comfortzone struinen ze langs musical, operette, pop en jazzy standards.
“Je verkneukelen aan het acteer- en zangtalent van de drie vocalisten, genieten van het schitterende pianospel van Lester Van Loock. Wat je te horen krijgt is een streling voor het oor en een deugddoend zalfje voor het hart. Ode an die Freunde, sfeervol en dartel, een unieke parel met een magische glans.” Viviane Redant, Klassiek Centraal.
“En wij kregen reacties als het beste wat we hier ooit gezien hebben.” Ariane Schpilka, Ekerse Theater.
 

DU PAIN, DU VIN ET JO LEMAIRE
Jo Lemaire
Maandag 12 februari 2018 om 20u30

De tijdloze klasse van Jo Lemaire maakt haar tot de perfecte ambassadrice van het Franse chanson. Als geen ander geeft ze opnieuw glans aan het repertoire van Piaf.
Jo, die met Flouze de belichaming van de Belgische New Wave werd, is uitgegroeid tot een chansonnière met een kostbare troef: of ze nu haar eigen songs, zoals het onvergetelijke “C’est mon bateau” zingt of ze trakteert haar publiek op een ijzersterke interpretatie van het oeuvre der groten, qua performance en creativiteit behoort Jo steevast zelf tot die laatste categorie...
Jo brengt eigen werk, succesnummers van haar idolen en enkele songs uit haar omvangrijke internationale repertoire.
 

CARTE BLANCHE
Ann Van den Broeck
Maandag 12 maart 2018 om 20u30

“Ann, ma chère et tendre, wat mag ik in ons charmante programmaboekje zetten?”
“Ik zal een ongelooflijk mooi programma in elkaar boksen met Eric Melaerts! Wat we precies gaan doen, dat weten we nog niet.
We beginnen binnenkort alvast wat muzikaal te knoeien samen. Ik ga nummers schrijven die we samen verder uitwerken/verbeteren òf wegsmijten en covers doen, hahaha! Misschien een zoektocht naar de zangeres in mezelf?
Goh... Moet ik een algemeen tekstje verzinnen of heb jij een idee hoe we dit best verkopen? :-)”
Carte blanche, Ann, carte blanche.
 

LADY SINGS THE BLUES
Anne Mie Gils
Maandag 9 april 2018 om 20u30

“Alle kanten uit” was de programmatitel van Anne Mie afgelopen seizoen. “Want ik weet nog niet wat ik ga doen.” En dat hebben we geweten, Anne Mie liet ons alle muzikale hoeken van het Theatercafé zien die zinderende februari-avond. Dit keer is Anne Mie heel beslist. “Blues. Maar dan alleen van madammen.” Alleen van madammen? “Ja, en ik zal je even uitleggen waarom: blues is een muziekstijl die zijn oorsprong vindt in de muziek van de zwarten in het zuiden van de Verenigde Staten. Blues vertelt over het leven van alledag en heeft dikwijls een melancholische soms ronduit trieste toon en inhoud. Maar er is ook ‘happy’ blues en ‘sexy’ blues. ‘Charmante‘ blues zeg maar en die wil ik zingen. Songs van onder andere Bessie Smith, Billie Holiday en Etta James. Allemaal madammen”.
 

LISSA À TROIS MILLE TEMPS
Lissa Meyvis
Maandag 14 mei 2018 om 20u30

Twee Wild Cards. Drie seizoenen Lissa Meyvis.
Lissa à trois mille temps. Straks ook derde tournee ‘In de schaduw van Toon Hermans’, dit keer in Nederland maar wel met finale half februari in de Rode Fakkelzaal.
Master in de toegepaste economische wetenschappen. Master in de klassieke zang. Eerste prijs Dexia Classics. Genofieffa in Suor Angelica in de Greek Opera Studio. Gretel in Hansel und Gretel, regie Stany Crets. Clorinda in Madrigalen, Nationale Opera, Amsterdam.
Lissa houdt van héél veel muziekjes en ritmes.
Jacques Brel & La valse à mille temps. Franz Schubert en Frank Sinatra. Paul Simon & Charles Aznavour. The Comedian Harmonists en The Carpenters.
Ze komen allemaal voorbij in editie 3 van “Lissa à mille temps”.
 

THEATERCAFÉ
Tickets: € 15,00
5 rittenkaart: € 70,00 (goed voor 5 voorstellingen naar uw keuze)
Abonnement: € 99,00 (goed voor alle voorstellingen van CHANSONS CHARMANTES)
Prijzen inclusief € 2 reserveringskost.
Reserveren: 070 246 036 - www.fakkeltheater.be

Prijs: 
15
Locatie: 
Theatercafe - Hoogstraat 12
Genre: 
Muziek
Beschikbaarheid: 
08/01/2018 - 20:30
Uitverkocht
12/02/2018 - 20:30
Uitverkocht
12/03/2018 - 20:30
09/04/2018 - 20:30
14/05/2018 - 20:30