VLAAMSE THEATERARTIESTEN SAMEN IN 1 LIED

??? ?????? ??? ?? ???????? ?? ??? ??? ???????.

'???? ??? ???' ?? ????? ?? ?????? ?? ???????? ?? ????????????!

??????? ?????????? ?????? ?????????? ???????????! ?? ??? ???? ?? ??? ???????.



In een tijd waarin we afstand moeten houden, elkaar geen handen mogen geven, laat staan knuffelen of omhelzen, gaat dit lied júist daarover. Want als het niet mag in het echt, laten we er dan in ieder geval over zingen en op deze manier iedereen die we lief hebben met deze song omarmen. Een lied dat níet gaat over corona of de crisis, dat níet gaat over dichte theaters en afgelaste voorstellingen. Maar dat gaat over hoop, over warmte, liefde en licht. Een lied zonder ego of arrogantie. Een positief lied. En bovenal: een vrolijk lied!

Gezongen door meer dan 60 van de beste theaterartiesten die Vlaanderen rijk is.



??? ????????? ?????? ?? ????????? ??? ?? ????????? ???? ?? ?????.

Allard Blom en Sam Verhoeven schreven het aanstekelijke “Daar Ben Jij”. In Nederland werd het nummer opgenomen met meer dan 100 theaterartiesten en in Vlaanderen werd het tegelijkertijd opgenomen met meer dan 60 theaterartiesten. De Nederlandse collega’s brachten de single uit op 9 december 2020.



???? ????

De winst van het nummer zal integraal aangewend worden voor een maatschappelijk, cultureel doel, namelijk het Fonds Norma Joossens.

Het Fonds Norma Joossens, beheerd door de Koning Boudewijnstichting heeft als doelstelling acteurs en actrices te helpen wanneer zij op pensioengerechtigde leeftijd over onvoldoende financiële middelen beschikken om in hun levensonderhoud te voorzien.



Omwille van de ernst van de gevolgen van de COVID19-crisis in de culturele sector, heeft het Fonds een deel van zijn middelen vrijgemaakt om voor een beperkte periode financiële steun te bieden aan alle acteurs en actrices, ongeacht hun leeftijd.



???? ??? ?? ??????????? ????????? ?? ? ????

Meer dan 60 theaterartiesten van jong tot oud werkten mee aan “Daar ben jij”. En dat is een uniek gegeven in Vlaanderen. De initiefnemers van het lied willen productiehuizen, gezelschappen en collectieven overstijgen en slaan samen met alle artiesten de handen in mekaar uit liefde voor het theatervak.

(De opnames van het nummer werden gemaakt vóór de lockdown van 2 november 2020. Tijdens de opnames werden alle coronamaatregelen strikt nageleefd)