SEIZOEN 2023/2024

FAKKELGAZET

Beste theaterliefhebber,



Het 68e theaterseizoen van het Fakkeltheater wordt er weer eentje om in te lijsten. Dankzij de unieke werking van dit theater mogen wij u alweer een breed palet van voorstellingen aanbieden. Meer dan 60 verschillende producties, van comedy tot musical en van café-chantant tot repertoiretheater zullen het komende seizoen te zien zijn in de Rode Zaal, de Zwarte Zaal, de Kleine Fakkel en het Theatercafé.



Het Fakkeltheater brengt – traditiegetrouw – een groot aantal eigen producties, waaronder een paar nieuwigheden zoals “Tutu Invites”, waar zangeres Tutu Puoane op maandagavond muzikale jazzgasten ontvangt en “Kleuterlissama”, oftewel licht klassiek voor de allerkleinsten. Daarnaast start in september 2023 het 19e seizoen van “Hotel Vocal”, met als hoogtepunt de 99-jarige Alice Toen die als gaste in oktober 2023 haar opwachting maakt. Ook “Chansons Charmantes”, “Bellissama” en “Nekka Intiem” bieden opnieuw een gevarieerd muzikaal programma aan.



Het Fakkeltheater presenteert ook een groot aantal coproducties, zoals de theatercreatie van “Morgen word ik nuchter”, naar een script van Ward Hulselmans, met Rikkert Van Dijck in de hoofdrol. Jean Bosco Safari staat in november 2023 op de planken met de voorstelling “Enkele Reis België”, een autobiografische muzikale vertelling waaraan het Fakkeltheater met plezier meewerkt. Met Impact Entertainment werkt ons theater samen aan “Where Are We Now” over David Bowie. Deze voorstelling wordt het Belgische debuut van Sven Ratzke, die momenteel hoge toppen scheert in Nederland.



Een gevarieerde en rijke programmatie danken wij ook aan de aanwezigheid van onze trouwe partners. Zo is het uitkijken naar de splinternieuwe zomerkomedie: “Minerva Veur Altijd” van Het Achterland, “Secret Santa” de nieuwe kerstkomedie van Sven De Ridder Company, de musicalcreatie “Tot Altijd” van Au Fond Producties, de gloednieuwe komedie van Het Prethuis: “De Padelburen” en “De Dame In Het Zwart” van Loge10 Theaterproducties. Ook De Speling, Theater Zeemanshuis, Take Twee Producties, Het Farcetheater, De Proefkonijnen, Studio Dongo, Jeugdtheater Ondersteboven, Paljas Producties, InTeam Producties, Theater Perplex, Take The Mic en De Improfeten tekenen zoals steeds enthousiast present.

In het nieuwe theaterseizoen mogen we enkele nieuwkomers verwelkomen, zoals producent één zee met “Achter De Schermen”. Ook Deep Bridge speelt voor de eerste keer in het Fakkeltheater met de musical “You Are My Sunshine”. En Jan Van Dyke Productions brengt in het voorjaar 2024 de komedie “Paniek Bij Madame Moustache” in de Rode Zaal.

Het Fakkeltheater blijft in het nieuwe seizoen een verzamelplaats voor artistiek talent. Meer dan 60 verschillende producties zullen te zien zijn in één van onze zalen, verspreid over meer dan 600 (!) voorstellingen. Ons theater verwezenlijkt dit zonder enige vorm van subsidie. Het is tegenwoordig hard knokken om te kunnen overleven als theater(maker). Daarom ben ik u, trouw publiek, dan ook dankbaar voor uw steun en voor uw massale komst naar het gezelligste theater in het hartje van Antwerpen.

Sam Verhoeven

Algemeen directeur