HET NIEUWE THEATERSEIZOEN 2022 2023

Het nieuwe theaterseizoen dient zich aan en het Fakkeltheater kan met trots meer dan 50 verschillende producties presenteren, verspreid over meer dan 500 voorstellingen. Ons theater in het hartje van Antwerpen bruist weer.

Het Fakkeltheater heeft een unieke positie in het Vlaamse theaterlandschap. Naast de talloze eigen voorstellingen zijn wij eveneens een partnertheater voor tientallen professionele en semiprofessionele theatermakers en ondersteunen wij deze partners artistiek, technisch en logistiek. Meer dan 70.000 bezoekers komen jaarlijks naar één van onze voorstellingen en zorgen voor een unieke ambiance.

Opnieuw kunnen wij een zeer gevarieerd aanbod presenteren dat gaat van theater tot musical, van concert tot comedy, van klassiek tot jazz, van kleinkunst tot improvisatie, van poppentheater tot café chantant. Het Fakkeltheater biedt alweer een breed palet van eigen producties aan, zoals het 18e seizoen van “Hotel Vocal”, het 4e seizoen van “Bellissama”, het 4e seizoen van “Nekka Intiem” en het 7e seizoen van ”Chansons Charmantes”. Als klap op de vuurpijl wordt er opnieuw een zaalshow van “Hotel Vocal” georganiseerd, onder de noemer: “The ladies & the tramp”.

Wij willen onze trouwe partners bedanken voor de fantastische voorstellingen die zij in onze zalen komen spelen. Zo wordt de gloednieuwe versie van de musical “Josephine B.” met Sandrine in de hoofdrol iets om naar uit te kijken in het najaar. Carry Goossens speelt in november ’22 aan de zijde van de énige, échte Maria van Frituur Nr. 1 in de gloednieuwe komedie “Maria van ’t frituur” en Sven De Ridder dompelt u in kerstige sferen met “Ne geestige Kerst”. Ook het voorjaar wordt boeiend met onder andere  “Frank wordt Francine” van Het Prethuis, de nieuwe musicalcreatie “The broken cirlcle breakdown” met Roel Vanderstukken en Lize Feryn in de hoofdrollen en Loge10 Theaterproducties brengt naast 2 nieuwe producties ook een herneming van het succesvolle “De Muizenval”. Ook onze andere vaste partners zoals Theater Zeemanshuis, Take Twee Producties, De Speling, Theater Perplex, De Peerdentram, De Proefkonijnen, Paljas Producties en vele anderen zorgen voor een gevarieerd aanbod, geschikt voor jong en oud. We kijken hoopvol uit naar een prachtig theaterseizoen met tal van schitterende producties en uitverkochte zalen.

Sam Verhoeven
Algemeen directeur

SEIZOEN 2022 2023